sigla-cu-fundal-transparent

 

Departamentul

Învăţământ la Distanţă şi Frecvenţă Redusă


Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

dragomirescuDragomirescu Anamaria-Cristina - Horticultură anul II

Am ales să mă înscriu la această Facultate în ciuda părerii tuturor că aş fi prea în vârstă ca să mai fiu studentă, dar dupa doi ani încă le arăt că se poate! Mulţumesc profesorilor şi îndrumătorului nostru de an, d-nul Lazar Vasile pentru toate lucrurile interesante şi utile învăţate despre această frumoasă meserie!

Category: testimoniale

bledeaBledea Viorica - Horticultură anul II

M-am înscris la această specializare, pentru că vreau mai multă informaţie, sunt la început de drum, administrez sectorul horticol al Mănăstirii HABRA din Baia Mare şi doresc să accesez Fonduri Europene!

Category: testimoniale

Marius Băican, absolvent IPM - 2016

baicanÎn dezvoltarea carierei profesionale, după mai multe locuri de muncă în diverse domenii de activitate, am ajuns să activez în domeniul protecției mediului fiind implicat în implementarea unor proiecte de mediu, motiv pentru care am ales să-mi dezvolt cunoștințele în acest domeniu prin înscrierea la specializarea Ingineria și Protecția Mediului din cadrul Facultății de Agricultură a USAMV Cluj-Napoca. Deoarece eram angajat, forma de Învățământ la Distanță (ID) mi-a oferit oportunitatea de a putea continua să lucrez, dar și să studiez.

Cei 4 ani de studii au trecut foarte repede. Tematica studiată este diversă și îți permite să-ți dezvolți cunoștințele în diferite domenii de mediu, în funcție de interesul specific al fiecăruia, precum ecologie, biodiversitate, gestionarea deșeurilor, gestionarea apei/resurselor de apă și epurarea apelor uzate, schimbări climatice, poluarea solului și reconstrucția ecologică a acestuia, evaluarea impactului asupra mediu, monitorizarea factorilor de mediu, iar în același timp am dobândit cunoștințe și în alte domenii conexe precum topografie, agricultură, mecanică, conducerea tractoarelor (chiar am condus ).

Cursurile sunt bine structurate și prezentate și ,fiind vorba de ID, pot să spun că acestea sunt prezentate astfel încât să înveți esențialul. Un rol important îl au profesorii care sunt foarte deschiși și știu cum să prezinte cursurile chiar și mai concentrat astfel încât la final să se dobândească acele cunoștințe necesare în carieră. Orarul a fost elaborat astfel încât mi-a permis să particip la majoritatea cursurilor chiar dacă lucram program normal. Când nu a fost posibil să particip la anumite cursuri a contat foarte mult suportul colegilor precum și platforma disponibilă on-line. Colegii au fost super și faptul că am absolvit consider că se datorează și ajutorului lor și motivării oferite de ei. Când lucrezi și intervin și celelalte aspecte personale din viață, senzația că ai vrea să renunți te încearcă de câteva ori, dar cu suportul colegilor și al profesorilor am ajuns fericit absolvent. A fost o experiență frumoasă să fiu student la învățământ la distanță la specializarea ingineria și protecția mediului, iar la final mă gândeam că probabil mi-ar fi plăcut și mai mult dacă aș fi făcut studiile la zi.

Category: testimoniale

sacaraIoana-Mihaela Florean (căs. Săcară) -  anul III IPM -  ID

Am ales să urmez cursurile Facultăţii de Agricultură, specializarea „Ingineria şi Protecţia mediului” deoarece sunt implicată în câteva proiecte privind protecţia mediului şi dezvoltarea durabilă.  De asemenea, studiile efectuate în cadrul acestei facultăţi mă vor ajuta în activitatea de zi cu zi, adică în profesia de inspector în domeniul protecţiei muncii. În aceeaşi măsură, orarul  învăţământului la distanţă   şi structura anului universitar mă avantajează, îmi oferă ocazia să profesez şi să am o viaţă socială şi familială echilibrată.

Am întălnit aici cadre didactice implicate, care dăruiesc cu generozitate cunoştinţele lor,  cu dorinţă de afirmare atât prin rezultatele lor profesionale cât şi prin produsul finit – studenţi absolvenţi. Este de apreciat baza materială şi logistică pusă la dispoziţia noastră, a studenţilor.

 Cu alte cuvinte, mă simt la rândul meu implicată în tot ceea ce studiez, fiind conştientă de brandul sub care îmi perfecţionez  pregătirea şi probabil, voi obţine o înaltă calificare profesională.

Le mulţumesc tuturor profesorilor cu care am interacţionat şi colegilor mei pentru spiritul studenţesc pozitiv.

Category: testimoniale

soosSoos Susana Ana TPPA ID an IV

Am ales invatamantul la distanta pentru dezvoltarea mea personala, pentru a pune in practica imediat, ceea ce invatam la seminarii si laboratoare. Adica am vazut direct caci ceea ce invatam se aplica in domeniile de activitate, in laboratoarele uzinale si in sectiile de productie a societatilor comerciale.

Instrumentele de lucru si platformele pentru cursantii ID sunt de mare ajutor, iti dau posibilitatea de a lucra si studia atunci cand ai disponibilitate, iar la intalnirile programate cu profesorii poti rezolva toate nelamuririle,parcurgand astfel material mult mai usor.

Este un important centru de cercetare, unde gasesti raspuns promt la nelamuririle tale, raspuns asigurat de specialisti in domeniu. Poti sa-ti profesezi meseria si in acelasi timp poti sa te dezvolti urmand cursurile la distanta,recomand cu sinceritate acest tip de invatamant. 

Category: testimoniale