Website si catalog on-line : http://biblioteca.usamvcluj.ro:8080
Bibliotecile reprezintă locul de depozitare, sistematizare şi transmitere a informaţiei. Mai mult, pe lângă rolul său strict funcţional, biblioteca unei universităţi are adesea un rol de socializare, fiind locul în care studenţii şi profesorii schimbă idei şi discută despre noi proiecte.
Biblioteca a luat fiinţă odată cu Institutul de Învăţământ Agronomic Cluj-Mănăştur, în anul 1869. Prima menţiune despre fondurile bibliotecii este în anul 1872, când Anuarul Institutului consemnează existenţa a 881 de volume.
Actualul sediu al Bibliotecii a fost inaugurat în luna octombrie 2015 cu ocazia Aniversării a 145 de ani de la înfiinţarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
Clădirea dispune de spaţii generoase destinate studiului sau relaxării, depozite pentru cărţi şi publicaţii periodice, birouri pentru personalul bibliotecii. Acestea sunt amplasate pe 6 nivele însumând peste 5000 mp., oferind servicii la cele mai înalte standarde celor 5000 de utilizatori. La parter se află un amfiteatru cu 160 de locuri, spaţiile destinate editurii AcademicPres şi o zonă de relaxare pentru studenţi. Primul nivel găzduieste biroul de informaţii unde se eliberează legitimaţiile de bibliotecă şi serviciul de comunicare a colecţiilor – împrumut carte, depozitul cu manuale didactice, secretariatul Şcolii Doctorale şi birourile personalului bibliotecii. La acest nivel există şi o sală cu calculatoare conectate la internet şi intranet, precum şi spaţii de socializare pentru utilizatori. La etajul al doilea cititorii au la dispoziţie o sala de lectură cu 140 de locuri, pentru studiu individual. La acelaşi nivel se află şi depozitul cu cărţile pentru documentare. Etajul al treilea oferă beneficiarilor sala cu cărţi în acces liber la raft, cu 130 de locuri. La acelaşi etaj este şi depozitul pentru publicaţiile seriale.
Biblioteca USAMV are un fond documentar format din cărţi, cursuri, reviste, ziare, DVD-uri de peste 175000 volume, care sunt gestionate cu ajutorul sistemului integrat de automatizare pentru biblioteci “Liberty 5”.