Am lansat platforma https://gourmeticus.ro/, unde pasionații de alimentația sănătoasă și vinuri aromate găsesc toate produsele USAMV Cluj-Napoca
Ne face plăcere să anunțăm lansarea site-ului https://gourmeticus.ro/, unde produsele USAMV Cluj-Napoca, care se regăsesc și în magazinele noastre, sunt disponibile acum și pentru comenzi online, cu livrare în Cluj-Napoca și împrejurimi.
Vă invităm să accesați platforma și să vă bucurați de produse provenite de la Stațiunea Didactică Experimentală Ferma Cojocna și Stațiunea Viticolă Apoldia Maior, disponibile în secțiunile mezeluri, lapte și ouă, respectiv vinuri. Sunt disponibile și platouri cu aperitive.
Alte produse pe care le recomandăm pe site sunt din producția specialiștilor Facultății de Agricultură – ceaiuri și apă din plante medicinale, plus uleiuri esențiale, precum și cele rezultate din zeci de ani de cercetare la universitatea noastră – Echibiotic și gama ProPlanta.
Platforma are un design prietenos, cu ilustrații profesioniste și meniu aerisit, în care clienții noștri vor găsi cu ușurință produsele dorite. Vă oferim și câteva detalii despre acestea:
- Vinurile albe din categoria vinurilor liniștite (nespumante) sunt obținute din strugurii proveniți de la stațiunea universității – Apoldia Maior.
- Laptele și brânzeturile – brânză burduf de vacă, caș de vacă, telemea de vacă și sana sunt certificate BIO, fiind obținute în cadrul Centrului de Prelucrare Lapte de la SDE Ferma Cojocna.
- La Carmangeria Gourmeticus Academicum sunt preparate cotletul haiducesc, șunca Praga, mușchiulețul Montana, cârnații picanți sau afumați etc.
- Ouăle provin tot de la SDE Ferma Cojocna, unde găinile sunt crescute la sol și hrănite cu cereale ecologice.
Produsele noastre se diferențiază pe piață din mai multe motive:
- Provin din materii prime naturale si integrale – laptele integral este nesmântânit (nu extragem grăsimea din lapte pentru obținerea altor produse, precum smântana sau untul), însă este pasteurizat pentru scăderea posibilelor microorganisme din lapte, fără denaturarea calității sale, astfel că rămâne un produs ”viu” (laptele se acrește în 10 zile de la pasteurizare);
- Sunt fabricate după rețete traditionale, cu eticheta curată (fără aditivi și mixuri de condimente) pentru carnea provenită cu precădere de la animale din fermele noastre zootehnice sau de la alte ferme din țară. Materiile prime urmează un proces tehnologic clasic de obținere a produselor finite, urmărite îndeaproape de specialiștii din domeniul cărnii, la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor. Rețetele utilizate sunt vechi, consacrate și nu conțin emulsii de șoric, aditivi de conservare sau coloranți;
- Termenul de valabilitate este scurt datorită lipsei aditivilor de conservare.
Prin urmare, nu facem rabat de calitate și suntem mândri că produsele noastre păstrează un gust autentic, fapt remarcat adesea de clienți nu doar în magazinele proprii, ci și la numeroasele evenimente și festivaluri din comunitate, la care universitatea participă cu standuri.
Scurt istoric al brandului Gourmeticus Academicum
Înființare brand: 2017
Înființare carmangerie – microproducție: octombrie 2017
Lansare oficială Gourmeticus Academicum: 8 mai 2018, cu produsul iaurt de vacă din lapte de la Ferma Cojocna, fabricat la stația pilot a Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor
Deschidere magazin campus: 14 februarie 2019
Deschidere platformă comenzi telefonice, pentru sprijinul clienților în timpul pandemiei: 6 aprilie 2020
Deschidere magazin la Stațiunea de Cercetare Horticolă: 5 mai 2020
Deschidere stand Iulius Mall, premieră în România: 8 decembrie 2022
Sub acest brand funcționează în campus și Cafeteria destinată studenților, unde se regăsesc produse fabricate din materii prime provenite de la fermele și stațiile pilot ale USAMV Cluj-Napoca.
Cu o istorie de 155 de ani, universitatea noastră pregătește pentru o carieră de succes în zeci de domenii peste 5.000 de studenți, care își desăvârșesc educația în șase facultăți: Agricultură; Medicina Veterinară; Zootehnie & Biotehnologii; Horticultură & Afaceri în Dezvoltare Rurală; Știința & Tehnologia Alimentelor; Silvicultură & Cadastru.
Un mare avantaj pentru studenții noștri este faptul că fiecare facultate prevede în curricula școlară lucrările practice, astfel că întinsele suprafețe ale fermelor și stațiunilor USAMV Cluj-Napoca sunt perfecte pentru toate specializările.
În timp, educația și cercetarea din universitatea noastră s-au îndreptat și spre conceptul antreprenorial, astfel încât, pe de o parte, studenții învață despre conceptul ”From Farm to Fork – De la fermă la furculiță”, iar pe de altă parte, oamenii pasionați de alimentația sănătoasă l-au descoperit prin produsele USAMV Cluj-Napoca, în magazinele deschise în campus și în oraș.
Vă mulțumim pentru încredere și vă așteptăm cu drag pe platforma https://gourmeticus.ro/ sau în magazinele noastre!