Muzeul Botanic

Muzeul botanic găzduieşte un ierbar ştiinţific cu 40.000 de coli, o bogată colecţie de droguri de la diferite plante medicinale, impresionante colecţii de seminţe de la specii de plante cultivate şi din flora spontană.

Muzeul oferă o adevărată poveste a botanicii româneşti, scrisă de unii dintre cei mai mari cercetători în domeniu: de la Pater Bela – primul director al Academiei de Ştiinţe Agricole şi, totodată, primul cercetător al plantelor medicinale din România la Iuliu Prodan, profesor de botanică la această disciplină şi colaborator la neîntrecuta încă Floră a României.

De asemenea muzeul deţine fotografii vechi ale dascălilor care au predat la această disciplină, exponate cu rame dendrologice şi plante din diferite zone de vegetaţie, precum şi un vast material bibliografic.

Mulaje unice ale unor plante, ierbare vechi de peste 100 de ani, cărţi, manuscrise vechi şi cursuri ale profesorilor care au predate în timp la disciplina de Botanică, păstrate în condiţii excelente, pot fi admirate în cadrul Muzeului Botanic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Program de vizitare:
luni-vineri, ora 9-13