Acvariu

Acvariul de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj este situat pe strada Mănăştur nr 3 şi a fost înfiinţat în anul 2003 în cadrul facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii, secţia Piscicultură.

Sala Acvariu este situată în subsolul clădirii Rectoratului. Aici se găsesc 14 acvarii cu volume cuprinse între 300-500 litri, cu peşti exotici din peste 30 de specii din toate regiunile lumii: Piranha, Biocelat, Scalari, Peştele paradis, Moli, Xifo, Caras auriu, Somn indian, Zebra, Guarami, Guppy, Callistus, Flameuss, Cichlasoma, Neoni etc.

Central se află un acvariu de peste 20000 de litrii, în care se găsesc specii de peşti din bazinele naturale: Somn, Crap, Caras, Şalău, Ştiucă, Biban, Plătică etc.

De asemenea avem şi un terariu cu broaşte ţestoase.

Program de vizitare acvariu:
luni: închis
marţi – vineri: 10-16
sâmbătă-duminică (cu programare): 10-14

Programările pentru weekend: luni – vineri, orele 10 – 16, telefon 0264-596384, int. 114 sau prin email la adresa: acvariu@usamvcluj.ro.

Pe perioada vacanței universitare (august), Acvariul va fi închis publicului, cu posibilitatea de a organiza tururi programate. Contact: acvariu@usamvcluj.ro.

Preţul unui bilet este de 8 Ron pentru adulţi şi 4 Ron pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari