Acvariu

            Complexul Acvaristic de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj este situat pe Calea Mănăştur nr 3-5 în subsolul clădirii rectoratului şi a fost înfiinţat în anul 2003 în cadrul Facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii, secţia Piscicultură.

            Spațiul oferă vizitatorilor o experiență recreațională și educațională printr-o expoziție permanentă de exponate naturale reprezentative zonelor umede și mediilor acvatice, precum și acvarii cu peste 70 de specii de pești, amfibieni și plante, atât din România, cât și din diferite zone geografice ale lumii. Acvariul central, cu un volum de 20.000 litri găzduiește specii de pești de dimensiuni considerabile regăsite în apele naturale ale României, printre care și specii rare și protejate ca sturionii, precum și specii de pești de cultură, ca peștii planctonofagi și crapii din diferite rase. Peștii exotici de dimensiuni mici din colecție ies în evidență prin abundență, colorit și comportament, populând un număr de 15 acvarii cu volume cuprinse între 200 și 2.000 litri.

Program de vizitare complex:

Luni: închis pentru mentenanță

Marţi – Vineri: 10-16

Sâmbătă-Duminică: deschis doar pe baza unei programări pentru grupuri mai mari de 15 persoane

Pe perioada vacanțelor universitare, complexul va fi închis publicului, cu posibilitatea de a organiza vizite programate.

Contact: Tel:0756393640 sau acvariu@usamvcluj.ro

Preţul unui bilet este de 8 Ron pentru adulţi şi 4 Ron pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari

Skip to content