Bootcamp FIX Cluj 2024 la USAMV Cluj-Napoca!

În calitate de membru fondator al Asociației Cluster de educație C-EDU, universitatea noastră va găzdui, în 14 iunie 2024, prima întâlnire din cadrul iterației noi, Bootcamp FIX Cluj 2024!
În intervalul 10.00 – 17.00, în Amfiteatrul Roșu al Bibliotecii USAMV Cluj-Napoca, vor avea loc prezentările din cadrul evenimentului, susținute de organizatori, mentori, experți și invitați.

Agenda:

10:00 – 11:00 | Bun venit și o cafea bună;

11:00 – 12:00 | Cum să vă prezentați ideea pentru Incubator, invitat Răzvan Cherecheș;

12:00 – 13:00 | FIX Cluj: de ce și cum?  – Prezentare programului FIX Cluj; 

13:00 – 14:00 | Pauză de prânz

14:00 – 16:00 | Hai să ne cunoaștem! – Prezentări participanți, mentori și experți;

16:00 – 17:00 | Networking și încheiere.

Mai multe detalii despre FIX Cluj: www.fixcluj.eu

FIX Cluj este un program de incubare propus de comunitate, conceput pentru a sprijini tinerii antreprenori aspiranți cu cunoștințele, abilitățile, resursele și rețelele necesare pentru a naviga în călătoria de a fonda o companie de tip start-up. Acest program hibrid de 10 luni îi ajută pe tinerii inovatori să abordeze unele dintre cele mai presante provocări sociale și să creeze soluții digitale, cu un impact pozitiv asupra comunităților lor.

Susținut cu resurse alocate de la bugetul local, alături de finanțări mixte atrase, Fondul de Inovare si Experiment Cluj, prin incubația FIX, deschide o cale pentru un nou model de transfer de cunoaștere, în care comunitatea este cea care susține cu învățare, suport si mentorat, dar mai ales cu resurse financiare talentul si ideile de inovare sociala ale tinerilor intre 16 si 26 de ani. 

Finanțarea asigurată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va ajunge la tinerii participanți sub forma de premii și suport care să îi încurajeze că pot, că ideile lor au potențial și pot genera un nou tip de economie – în respect cu Dubla Tranziție europeană, incluzivă și de impact. 

Experiența FIX are o dublă misiune, de a stimula abilitățile antreprenoriale ale fiecărui participant și de a dezvolta start-up-uri durabile, care să consolideze la Cluj-Napoca un nou tip de economie, bazată pe cunoaștere și cu valoare adăugată ridicată.

Acest program hibrid se derulează în două etape: Pre-incubatorul – un hub gratuit de acces online la un instrument de micro învățare, creat pentru antreprenorii aspiranți care doresc să se alăture ecosistemului start-up-ului și Incubatorul – o călătorie personalizată creată pentru tinerii fondatori și echipele care doresc să construiască și să-și dezvolte ideile de start-up.

FIX oferă granturi de până la 50.000 de euro pentru transformarea ideilor mari în realitate.

Programul este, de asemenea, o contribuție locală a Clujului la Noua Agendă Europeană de Inovare, care propune pe termen lung dezvoltarea în Europa a unui spațiu care incubează talentele deep tech și inovatorii de mâine.

FIX Cluj face parte din Fondul de Inovare și Experiment Cluj, proiect strategic implementat de Clusterul Educației C-EDU, în parteneriat cu Municipiul Cluj-Napoca și Fundația Botnar, sub umbrela inițiativei OurCluj și cu sprijinul AROBS Transilvania Software, BCR, Bosch România, Numa Film, NTT DATA România, Vitrina Advertising.

La implementarea proiectului își aduc aportul actori din ecosistemul local și regional de inovare, precum Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, universitățile clujene, hub-urile de cercetare și dezvoltare ale ecosistemului de startup-uri sau zeci de persoane cu expertize diverse în susținerea și ghidarea tinerilor antreprenori, care susțin cu mentorat, învățare și ghidaj cei peste 100 de tineri care sunt admiși anual în program. 

Ediția 2024 a programului FIX Cluj vine cu noi oportunități pentru tinerii pasionați de inovare socială și antreprenoriat. Apelul de anul acesta se adresează tuturor tinerilor care își doresc să intre în lumea startup-urilor și să dobândească cunoștințe și experiențe, mai exact tineri care o idee de start-up cu impact social și caută resurse; tineri cu o arie de expertiză care doresc să se implice într-un start-up sau tineri care au format deja o echipă și au o idee de start-up.

Până în prozent programul a adus beneficii pentru peste 200 de tineri clujeni, a implicat mai mult de 100 de mentori, traineri, experți și a susținut cu finanțare 80 de initiațive de inovare ale unor echipe formate din tineri cu vârste între 16 – 26 de ani. Șapte dintre acestea funcționează în acest moment ca entități de tip start-up și au acumulat resurse financiare de peste 350.000 de euro. 

Mult succes tuturor!

 

Skip to content