Cinci echipe studențești, de la USAMV Cluj-Napoca și USV Iași, în finala Digital AgriChallenge, găzduită în 26 aprilie 2024 de Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate

Concursul național destinat studenților – Digital AgriChallenge a ajuns la final, iar după etapa de selecție, jurizarea pentru marele premiu de 2.500 euro va avea loc vineri, 26 aprilie, de la ora 14.30, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

În finală s-au calificat cinci echipe formate doar din studenți – trei dintre acestea de la USAMV Cluj-Napoca, cu membri de la Facultățile de Agricultură; Zootehnie și Biotehnologii; Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală, iar celelalte două de la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” Iași.

Prima ediție a concursului național Digital AgriChallenge a fost lansată în acest an de USAMV Cluj-Napoca, în parteneriat cu AgroVIR – furnizor de soft specializat pentru managementul fermelor. Scopul programului Digital AgriChallenge este să faciliteze networking-ul și să permită studenților dobândirea de abilități practice și competitive, care, împreună cu educația teoretică, să se transforme într-o formare valoroasă și aplicabilă.

La prima ediție a competiției din România s-au înscris 33 de echipe, adică aproximativ 120 de studenți, care și-au testat atât cunoștințele în domeniul agricol și al  managementului, cât și abilitățile digitale, utilizând software-ul AgroVIR pentru managementul fermelor. Echipele formate din 3-4 membri au luat decizii manageriale și au rezolvat problemele întâlnite în viața unei exploatații agricole, într-un mediu online simulat.

În timpul etapei de selecție, cele mai bune cinci echipe au fost admise la Academia Digital AgriChallenge, desfășurată pe parcursul a două zile (25-26 aprilie 2024). În cadrul academiei, echipele participă la prezentări profesionale, traininguri de pregătire și ateliere, beneficiind de asistența unor lideri de companii și specialiști recunoscuți, pentru a se pregăti pentru finală. Misiunea lor este să prezinte un plan de dezvoltare pentru o companie agricolă existentă, care să sporească rentabilitatea și competitivitatea afacerii. Compania țintă pentru acest an este Grupul AXIOS.

În timp ce facilitează dezvoltarea profesională și personală, Academia oferă și o platformă, pe care studenții talentați și proactivi pot stabili legături cu actorii de pe piață, fermele și întreprinderile care caută astfel de tineri talentați și dornici de muncă.

În finala din 26 aprilie 2024, un juriu prestigios va decide echipa câștigătoare, care va fi recompensată cu marele premiu, în valoare de 2.500 euro. La ceremonie vor participa și numeroși membri ai comunității academice a USAMV Cluj-Napoca, iar în deschiderea ceremoniei, Prof. Dr. Cornel Cătoi – rector, va sublinia importanța educației antreprenoriale bazate pe experiențe practice, promovată de universitate, în formarea viitorilor lideri din România în agribusiness.

Skip to content