Congresul anual al Asociației Veterinare Ecvine din România, la USAMV Cluj-Napoca, între 11-14 mai 2023!

Congresul anual al Asociației Veterinare Ecvine din Romania (AVER) se va desfășura la universitatea noastră, între 11-14 mai 2023, în organizarea Facultății de Medicină Veterinară, prin Serviciul de Ecvine.

Sunt invitați studenți, medici veterinari din țară și străinătate, profesori și speakeri de renume – John Schumacher, James Schumacher, Michael C. Schramme, Flaviu Tăbăran.

Detalii despre condițiile de participare și programul congresului: https://tinyurl.com/ycyju4x8

Prezentarea speakerilor:

Dr. John Schumacher, Profesor Emerit, DVM, MS, DACVIM, DABVP. După mulți ani de practică clinică în chirurgia și reproducția ecvină, Dr. Schumacher și-a canalizat toată energia pe latura ortopediei ecvine, în special pe partea de șchiopături. Singur sau cu diverși colaboratori a dezvoltat metode noi de localizare exactă a șchiopăturii la cai. De asemenea, a studiat și a pus în practică eficiența steroizilor și antibioticelor administrate intraarticular. Pe partea de reproducție a brevetat metode noi de îmbunătățire a sănătății aparatului reproducător la iepele adulte și geriatrice.

Dr. James Schumacher, DVM, MS, DACVS a absolvit Universitatea din Kansas în anul 1973, după care a urmat un program de rezidențiat finalizat în 1980, în Texas. Este Diplomat al Colegiului American de Chirurgie (ACVS) si membru al Royal College of Veterinary Surgeons. Ramurile lui de interes sunt strâns legate de chirurgia aparatului respirator și reproducător, dar și de șchiopătura la ecvine.

Dr. Michael Schramme, MedVet, CertEO, Ph.D., HDR, DECVS, DACVS, AssECVDI. Dr Schramme a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară la Universitatea Gent în anul 1985. De atunci, a încheiat cu succes un rezidenţiat şi a urmat o carieră universitară. În anul 2011 a devenit profesor universitar în chirugie ecvină la Şcoala Naţională Veterinară din Lyon, Franţa. Este diplomat al Colegiilor European si American de chirurgie ecvină. Cercetările sale sunt în domeniile chirurgiei animalelor mari, şchiopăturilor şi imagisticii, cu precădere RMN-ul.

Dr. Flaviu Tăbăran, Doctor în Medicină Veterinară și Diplomat al Colegiului American de Patologie Veterinară (ACVP). Este cadru didactic la Departamentul de Patologie al Facultății de Medicină Veterinară USAMV Cluj-Napoca și Profesor asociat/adjunct al University of Wyoming. A efectuat studiile post-doctorale la Universitatea din Minnesota în domeniul patologiei comparate și deține mai multe premii în cercetare la nivel național și internațional. Studiază patologia experimentală, comparativă, și toxicologia nanomaterialelor.