World Animal Day 2021 la Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, în 4 octombrie

 

Anul universitar 2021-2022 la USAMV Cluj-Napoca va fi deschis luni, 4 octombrie, cu o ceremonie în aer liber, programată în campus, de la ora 9.00, pe platoul din fața Aulei Magna ”Mihai Șerban”.

Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii va marca deschiderea anului universitar și printr-un eveniment care va celebra Ziua internațională a animalelor – World Animal Day 2021.

”Menirea facultății noastre este legată de animale, de interacțiunea dintre oameni și animale, astfel că am dorit să avem un eveniment deosebit. Pe de altă parte, avem un nou program de master din acest an, în limba engleză, și vrem să-l facem cât mai cunoscut, mă refer la Ethology & Human-Animal Interactions”, a explicat decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, Prof. dr. Daniel Dezmirean.

Program:

10:00 Deschidere oficială a anului universitar la FZB;

11:00 -13:00 Activități outdoor cu echipe formate din oameni și animale din diverse servicii și profesii – cai și câini din poliție, câini în programe de antrenament (agilitate, activități asistate de animale);

11:00 – 15:00 Standuri informaționale – ONG-uri din domenii orientate spre interacțiunea optimă cu animalele;

13:00 – 15:00 Serie de prelegeri interactive (onsite și online) despre aspecte legate de bunăstarea animalelor în diverse contexte ale interacțiunilor om-animal (Amfiteatrul Roșu).

  • Dr. Daniel S. Dezmirean: Prezentarea programelor de studii la FZB
  • Ioan Ladoși: Viitorul producțiilor animaliere in UE
  • Dr. Alina S. Rusu: World Animal Day – Istorie și valori educaționale pentru studenți, profesori și comunitate
  • Dr. Andrei D. Mihalca: Sălbăticia Africii prin ochii unui veterinar
  • Instructor canin Iulia Lazăr: Importanța dresajului pozitiv în interacțiunile om-câine.