Echipe formate din studenți și liceeni, premiate la concursul de creație video al FSTA, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației
Un concurs video inedit s-a derulat, în organizarea Facultății de Știința și Tehnologia Alimentației, în ultimele săptămâni, în cadrul căruia studenți și liceeni au fost invitați să-și înscrie clipurile video pe subiectul accesului universal la hrană sigură și promovarea acestui drept esențial. Premierea câștigătorilor a avut loc astăzi, 15 noiembrie 2024, în Aula Magna ”Mihai Șerban” și în aplauzele celor peste 100 de participanți la ceremonie.
Proiectul lansat de FSTA a fost de un real succes, fiind înscrise 47 de echipe talentate, formate din studenți ai facultății noastre și elevi de clasa a XII-a de la mai multe colegii, pe care le felicităm pentru implicare.
Juriul, compus din specialiști de prestigiu – Teodora Tompea, prezentator TV/ reporter, Laura Gavrilaș – președinte Asociația Dieteticienilor din România, Prof. dr. Dan Cristian Vodnar – profesor Gastronomie Moleculară (FSTA), Radu Constantin – actor / regizor / MK strategist și simpatica Tanti Lenuța din peliculele filmate alături de Mircea Bravo, a avut o sarcină dificilă în a selecta câștigătorii, luând în considerare nu doar creativitatea și originalitatea materialelor, ci și impactul mesajului transmis. După o analiză atentă, următorii participanți au fost premiați:
Premiul I (150 euro): Clipul ”Puterea alegerilor”, realizat de studentele Cosmina Lenuța Bartaloș și Berar-Vigh Henrietta (FSTA – USAMV Cluj-Napoca);
Premiul II (100 euro): Clipul ”Three of a kind”, realizat de studentele Voichița Tănase, Bencza Abigel și Incze Henrietta (FSTA – USAMV Cluj-Napoca);
Premiul III (50 euro): Clipul ”Kreativ”, realizat de Natalia-Denisa Ciumăfaia și Paula-Francesca Collarini, eleve la Colegiul Tehnic ”Raluca Ripan”.
Top 5 al concursului a fost completat de două echipe formate din elevi: locul IV – Alexandra Bartoș (Colegiul Tehnic ”Raluca Ripan”) și locul V – Viviana Maria Solomon, Rada Chende și Lavinia Virginia Bojan (Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ”Octavian Stroia).
”Hrana reprezintă una dintre nevoile fiziologice de bază ale omului, alături de adăpost și îmbrăcăminte. Este, totodată, mai mult decât o simplă necesitate – este un drept fundamental, recunoscut la nivel internațional, dar și o responsabilitate care ne revine fiecăruia dintre noi, pentru a construi o lume mai echitabilă. Prin această inițiativă, reiterăm angajamentul nostru de a susține dreptul fundamental la alimentație. Sperăm ca, împreună, să putem contribui la construirea unui viitor mai sigur, în care fiecare persoană să beneficieze de acces egal la hrană de calitate”, este mesajul organizatorilor din cadrul facultății noastre.
Ziua Mondială a Alimentației, celebrată anual pe 16 octombrie, a avut în acest an o temă esențială: ”Dreptul la alimente pentru o viață mai bună și un viitor mai sigur”. Acest subiect provoacă la reflecție asupra importanței accesului universal la hrană sigură și nutritivă și asupra beneficiilor pe termen lung pe care acest drept le aduce comunităților noastre.
Felicitări câștigătorilor și tuturor participanților! Ați demonstrat talent, pasiune și o înțelegere profundă a temei abordate. Mulțumim, de asemenea, membrilor juriului pentru implicare, organizatorilor pentru efortul depus, și sponsorului principal, BT Leasing, pentru sprijinul generos!