Marele premiu științific INOVALIMENT 2021, câștigat de Ștefana Canalis, drd. USAMV Cluj-Napoca

Ștefana Canalis, doctorandă în anul II la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor (Domeniul Biotehnologii, Prof. dr. Dan C. Vodnar)

a câștigat Marele premiu științific la Târgul Internațional de Invenții și Inovații INOVALIMENT 2021, cu lucrarea ”Strategie inovativă de îmbunătățire a calității senzoriale a produselor alimentare, prin utilizarea de ambalaje active”. Aceste ambalaje active pot crește durata de valabilitate a alimentelor și mențin sau îmbunătățesc calitatea acestora.

”Ambalajele active interacționează în mod direct cu produsul alimentar ambalat, pot crește durata de valabilitate a alimentelor și mențin sau îmbunătățesc calitatea și siguranța alimentelor. Acestea sunt obținute dintr-o matrice biopolimerică (de regulă polizaharide, proteine, lipide) încorporată cu substanțe active, precum uleiurile esențiale și/sau alte extracte sau compuși naturali, utilizând procese uscate (e.g. extrudare) sau umede (e.g. turnare) de producție”, explică drd. Ștefana Canalis.

Comisia de evaluare a evenimentului a fost formată din specialiști din mediul universitar și reprezentanți ai mediului de business din România.

Universitatea noastră, care a fost și partener al INOVALIMENT 2021, a participat cu 10 proiecte de cercetare de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor Cluj-Napoca, precum și cu susținerea de prelegeri în cadrul secțiunii ”Alimente funcționale și bioprocesare”.

Skip to content