Parteneriat UTCN – USAMV Cluj-Napoca – Terase înverzite pe acoperișul clădirii HUB UTCN, prin concurs de proiecte multidisciplinare ale studenților la Arhitectură, Construcții și Peisagistică
Printr-un parteneriat multidisciplinar, între universitatea noastră și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, 10 echipe formate din studenți la Arhitectură, Construcții civile și Peisagistică vor concura cu proiectele lor creative pentru amenajarea a trei terase de pe acoperișul clădirii HUB UTCN, astfel încât să devină spații înverzite atractive și primitoare.
Studenții specializării Peisagistică, de la Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală, și-au cunoscut colegii de echipe de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, respectiv Facultatea de Construcții, iar startul simbolic al concursului a fost dat în prezența Prof. univ. dr. ing. Vasile Țopa – Rector UTCN și Prof. dr. Cornel Cătoi – Rector USAMV Cluj-Napoca.
Din partea universității noastre au mai participat Conf. dr. Buta Erszebet – Prorector Coordonarea SDE și Relatia cu mediul socio-economic, Prof. dr. Mugurel Jitea – Decan FHADR și Șef. lucr. dr. Valentin Dan. De asemenea, UTCN a mai fost reprezentată de Prof. dr. ing. Manea Daniela Lucia – Decan Facultatea de Construcții și Conf. dr. arh. Dragoș Șerban Ion Tîgănaș – Decan Facultatea de Arhitectură și Urbanism.
Clădirea HUB UTCN este una dintre cele mai noi adiții în repertoriul patrimonial al Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Această clădire din proximitatea centrului istoric, între două culoare verzi-albastre ale orașului, vechea Casă de Modă, reabilitată în spiritul valorilor alma mater, urmărește să (re)devină o prezență urbană iconică.
Primii pași în această direcție au fost făcuți – clădirea este frecvent utilizată de studenții și partenerii UTCN, precum și de invitații acestora – locul în sine aliniindu-se elegant cu atmosfera festivă a conferințelor, precum și cu caracterul savant al cercetării, clădirea HUB UTCN fiind și casa unor birouri de cercetare științifică de înaltă performanță.
Concursul lansat în 14 ianuarie 2024 presupune o continuare a armonizării clădirii cu orașul, prin cele mai directe legături spațiale dintre construcție și vecinătățile exterioare ale acesteia – terasele.
Concursul se va derula până în 19 februarie, când va avea loc jurizarea proiectelor, iar în 21 februarie vor fi anunțate rezultatele. Felicitări și mult succes tuturor participanților!