Pepiniera Iulius Mall Cluj-Napoca, cu peste 600 de arbori, găzduită de Stațiunea de Cercetare Horticolă – USAMV Cluj-Napoca!

Peste 600 de arbori se aclimatizează în pepiniera Iulius Mall, găzduită de stațiunea noastră, fiind pregătiți pentru un nou parc dedicat întregii comunități clujene. Platani, tei, castani, arțari roșii, stejari piramidali, ginkgo biloba, carpeni și metasequoia, cu înălțimi care ating deja chiar și 13 metri, precum și peste 100.000 de plante de diferite dimensiuni vor crea un adevărat spectacol în viitoarele zone verzi amenajate, din cadrul proiectului propus pentru reconversia platformei Carbochim.

”Este un demers nou și pentru noi, inclusiv la nivel tehnologic. Suntem o platformă de învățare, având zilnic studenți în practică de la diferite specializări, cum sunt Horticultura sau Peisagistica, iar faptul că au posibilitatea să urmărească și să cunoască acest demers, care implică arbori de dimensiuni foarte mari, dar și un proces tehnologic avansat, reprezintă o oportunitate unică. Nu știu ca lucrări similare de transplantare, de o asemenea anvergură, să mai fi fost realizate în zona noastră. Așadar, acest demers mi se pare unul lăudabil, pentru că, la final, va rezulta un parc «la cheie», unde ne vom putea bucura chiar la momentul înființării de aceste plante deosebite”, a declarat biolog Lukács Lehel, director al stațiunii USAMV Cluj-Napoca.

Felicitări și mult succes tuturor!

Skip to content