Premiul III la Ecotrophelia 2024 pentru B12 Fusion, proiectul studenților de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor

Universitatea noastră a fost reprezentată, între 12-14 iunie, la faza națională a Concursului internațional de creație studențească Ecotrophelia România 2024, organizat de Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” Iași, de o echipă de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Echipa de la FSTA, coordonată de Asist. univ. dr. Adrian Martău, a prezentat un singur proiect, care a fost distins cu premiul al III-lea: B12 Fusion – un roll de patiserie îmbogățit cu vitamina B12 din sursă biotehnologică (fermentare).

Felicitări echipei USAMV Cluj-Napoca, în componența Răzvan Odochean, Marius Chejan, Claudiu Nemeș și Mădălina Plosca!

La Ecotrophelia România 2024 au participat 10 echipe studențești și 22 de profesori coordonatori de la șase universități, între care și USAMV Cluj-Napoca.

Ecotrophelia este un concurs european destinat studenților care promovează inovația în domeniul alimentar, cu accent pe sustenabilitate și eco-inovație. Concursul a fost inițiat în Franța, în anul 2000, de către Federația Națională a Industriilor Alimentare (ANIA), iar ulterior s-a extins la nivel european, fiind recunoscut drept o competiție de referință a tinerilor inovatori din industria alimentară.

Skip to content