Titlul Doctor Honoris Causa, conferit de USAMV Cluj-Napoca Prof. dr. Dennis C. Turner

Universitatea noastră este onorată să anunțe decernarea titlului Doctor Honoris Causa Prof. dr. Dennis C. Turner, director al Institutului de Etologie aplicată și Psihologie Animală (Elveția), unul dintre cei mai cunoscuți experți la nivel internațional în studiul comportamentului felin și al interacțiunilor om-animal.

Propunerea de acordare a titlului se bazează pe implicarea sa în publicații și proiecte de cercetare/educație în domeniile comportamentului animal și intervențiilor asistate de animale, dar mai ales pentru colaborările Prof. Turner cu universitatea noastră, în oferirea de consiliere științifică avansată în dezvoltarea programelor de studii cu predare în limba engleză – Comportamentul și Bunăstarea animalelor (nivel licență) și Ethology & Human-Animal Interaction (nivel master) – @Facul…

Dr. Dennis Turner a ocupat funcția de președinte al IAHAIO (International Association of Human-Animal Interaction Organizations) din 1995 până în 2010. Ca urmare a recunoașterii la nivel global a contribuțiilor sale în dezvoltarea și promovarea activităților și terapiei asistate de animale, a fost distins în 2021 cu premiul inaugural IAHAIO Lifetime Distinguished Fellow Award.

Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa va avea loc joi, 18 mai 2023, în Aula Magna ”Mihai Șerban”, de la ora 11.00. Felicitări!

Skip to content