USAMV Cluj-Napoca, două apariții în prestigiosul clasament universitar Shanghai Ranking 2023, după domenii de studiu

Universitatea noastră apare în Shanghai Ranking la Domeniul Inginerie / Subdomeniul Știință și Tehnologie Alimentară – locurile 151-200 (https://tinyurl.com/bdzysfue), respectiv la Domeniul Științele vieții / Subdomeniul Științe Veterinare – locurile 201-300 (https://tinyurl.com/bdwkn793).

”Cu mare bucurie și mândrie, salutăm apariția universității noastre în prestigiosul clasament universitar Shanghai Ranking 2023, pe domeniu de studii. Este o realizare remarcabilă, care confirmă angajamentul nostru constant față de excelența academică și cercetare. Este o bucurie și mai mare pentru noi, faptul că, în premieră, constatăm apariția în clasament în Domeniul Știință și Tehnologie Alimentară. Ambele noastre apariții reprezintă însă o recunoaștere a eforturilor constante de a dezvolta programe de învățământ de calitate, de a sprijini cercetarea de vârf și de a contribui la avansarea cunoașterii în aceste domenii esențiale. Suntem dedicați continuării dezvoltării universității și a cercetării noastre pentru a oferi educație și inovare de calitate”, a declarant Prof. dr. Dan C. Vodnar, prorector Cercetare USAMV Cluj-Napoca.

În total, nouă universități din România adună 19 apariții în rankingul celor 55 de domenii de studiu, ediția 2023, în care sunt prezentate peste 1.900 de instituții de învățământ superior din 104 țări și regiuni. La nivel global, în acest clasament domină universitățile americane, cu 4.318 apariții în total, urmate de cele din China (3.390 de apariții) și din Marea Britanie (1.564 de apariții).

Felicitări comunității noastre academice pentru rezultate și mult succes!

Skip to content