USAMV Cluj-Napoca la Agraria 2022: stand educațional, specialiști în agricultură, vânzare de produse din stațiunile proprii

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca anunță participarea, în calitate de partener, la Târgul Internațional de Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie Agraria, în perioada 5-8 mai 2022, la Jucu.

Participarea USAMV Cluj-Napoca este construită pe mai multe segmente, în prim-plan fiind standul educațional, împreună cu sesiunile de prezentări din cadrul forumului ale specialiștilor noștri de la Facultatea de Agricultură – Prof. dr. Roxana Vidican și Conf. dr. Ovidiu Ranta, respectiv de la Facultatea de Horticultură – Prof. dr. Mugurel Jitea și Șef lucr. dr. Valentin Mihai. Între temele abordate se numără: facilitarea transferului de cunoștințe, valorificarea produselor locale și regionale, întărirea rețelelor de comunicare cu fermierii sau noțiuni aprofundate despre agricultura viitorului, precum și demonstrații practice în domeniul protecției plantelor.

Și studenții noștri vor avea o prezență numeroasă la eveniment, circa 50 fiind voluntari în cadrul acestei ediții.

O altă componentă importantă a participării noastre la Agraria 2022 este prezentarea spre vânzare a unor produse proprii. Astfel, Ferma Cojocna va avea în ofertă brânzeturi bio și ulei de floarea soarelui presat la rece, Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) va oferi mușcate și stoloni de căpșuni la ghiveci, iar serele din campus vor participa cu roșii cherry și plante aromatice. Acestor produse li se alătură vinurile de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior: Eruditus, Docentus, Traminer Roz și Sauvignon Blanc. Vizitatorii Agraria 2022 se vor putea bucura și de meniuri la minut, din produse de la Gourmeticus Academicum, adică mititei, virșli și cârnăciori la grătar.

Un alt punct de atracție va fi reprezentat de mini-expoziția de bovine de la Ferma Cojocna, care va deplasa patru exemplare la Agraria 2022 – două din rasa Montbelliarde și două din rasa Sură de Stepă.

          Peste 300 de firme expozante, din țară și din străinătate, sunt aşteptate să participe la Agraria 2022, unde vizitatorii vor avea ocazia să afle ultimele informaţii şi tendinţe în cadrul secțiunilor dedicate: demonstrații cu mașini agricole, lansări de produse și servicii, expoziția de animale de rasă și prezentări ale celor mai valoroase exemplare, licitația de bovine Angus, concursuri și bonitare, seminarii și conferințe pe teme de interes din domeniul agricol.

          La deschiderea evenimentului, joi, 5 mai 2022, de la ora 11.00, va participa și rectorul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Cornel Cătoi.

          Agraria 2022 se desfășoară în Parcul Industrial Tetarom III Jucu (jud. Cluj), între 5-8 mai, orele 10.00 – 18.00. Accesul este gratuit, prin intermediul formularului oferit de organizatori: https://xtag-event.com/agraria2022/.