USAMV Cluj-Napoca lansează pe piață, după 10 ani de cercetări, Echibiotic, un complex simbiotic activ format din șase tulpini de probiotice

Napoca anunță lansarea suplimentului alimentar Echibiotic Complex Simbiotic, dezvoltat și produs de o echipă coordonată de Prof. dr. Dan C. Vodnar, Prorector Cercetare și profesor de Biotehnologii Alimentare și Gastronomie Moleculară în cadrul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Echibiotic conține un complex activ format din șase tulpini de probiotice, împreună cu un prebiotic, special selecționate pentru refacerea florei intestinale.

Lansarea acestui produs, un rezultat al cercetărilor din ultimii 10 ani, va avea loc joi, 14 aprilie 2022, începând cu ora 10.30, în holul principal al Institutului de Științele Vieții ”Mihai I al României” din campusul USAMV Cluj-Napoca.

Evenimentul se va bucura de prezența rectorului USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Cornel Cătoi, coordonatorul proiectului, Prof. dr. Dan C. Vodnar, precum și Prof. dr. Florinela Cătoi, medic specialist Diabet, Nutriție, Boli metabolice și profesor la Disciplina de Fiziopatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Prof. dr. Dan Vodnar: ”Echilibrul acestui produs simbiotic (probiotic-prebiotic) derivă din amestecul tulpinilor de probiotice atent selecționate și condiționate, dar și din tehnologia de obținere a complexului simbiotic. Metoda de microîncapsulare dezvoltată de echipa USAMV Cluj-Napoca este una modernă, care păstrează viabilitatea bacteriană la o concentrație superioară majorității suplimentelor simbiotice existente pe piață”.

Prof. dr. Florinela Cătoi: ”Rolul probioticelor este foarte important: creează un filtru intestinal protector împotriva microbilor, țin infecțiile din organism la distanță, ajută sistemul imunitar, previn tulburările gastrointestinale și dezechilibrele care pot conduce la infecții, reglează tranzitul intestinal și limitează simptomele de colon iritabil. De asemenea, probioticele sunt implicate în sinteza de vitamine B1, B2, B6, B12, acid folic și biotină”.

Echipa de cercetare va prezenta la finalul evenimentului, spre degustare, produse care vor avea integrate probiotice, între care produse lactate de la Ferma Cojocna și jeleu de vin, din sortimente de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior.

Echibiotic Complex Simbiotic va fi disponibil spre vânzare, din 14 aprilie 2022, la magazinul USAMV Cluj-Napoca din campus (Calea Mănăștur nr. 3-5), la prețul de 50 lei/cutie (7 plicuri).

Skip to content