USAMV Cluj-Napoca lansează vinurile Orange Optimus și Secas, la Central Park Wine Festival, unde participă cu șapte etichete de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca se bucură să anunțe că va fi prezentă cu un stand bogat și la ediția din 2022, între 25-28 august, la Central Park Wine Festival, în Parcul Central ”Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca. Între cele șapte etichete de vinuri, provenite de la stațiunea viticolă a universității, Vinea Apoldia Maior, se vor afla monosepajul Orange Optimus și cupajul Secas, care vor fi prezentate în premieră.

Iubitorii de vinuri, deja familiarizați cu oferta USAMV Cluj-Napoca, vor regăsi la standul nostru de la Central Park Wine Festival monosepajele Traminer Roz, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, alături de cupajele Eruditus și Docentus.

”Vinurile de la Vinea Apoldia Maior îmbină tradiţia locală îndelungată cu modernitatea cultivării viţei de vie, cu specificul solurilor și al condițiilor unice de microclimat, cu rafinamentul unor clone deosebite de soiuri nobile și cu știința, dragostea și răbdarea cu care au fost produse și asamblate de către oenologi. Sunt vinuri apreciate datorită prospețimii, fructuozității, fineții și bogăției de arome, potențate de o aciditate mai ridicată. Ne-am propus prin aceste vinuri, primele lansate în 2020, să contribuim la renașterea tradiției vitivinicole multiculturale a zonei într-o nouă dimensiune științifică și tehnologică. Astfel, oferim vinuri noi, armonioase și elegante, întregite de note complexe, puternice și exuberante, specifice ținutului”, transmit specialiștii USAMV Cluj-Napoca.

La ediția din 2022 a Central Park Wine Festival vor fi prezente și alte crame cu vinuri premium și de consum din România, Italia, Franța, Spania, Argentina, Chile sau Portugalia. Pe agenda evenimentului se vor afla și show-uri de live cooking, zone de degustare și food truck, muzică live sau secțiuni dedicate copiilor.

Descriere eticheta Orange Optimus

”Culoarea minunată de chihlimbar, parfumul elegant, aromele fine, opulente și persistente, desprinse parcă din ambianța unei zile de toamnă bogată, caldă și înmiresmată de pe colinele Apoldului de Sus, se asamblează perfect într-un vin cu o personalitate irezistibilă, care deschide inimile, revigorează spiritul și împlinește toate exigențele iubitorilor de vinuri. Acesta este OPTIMUS….”.

Descriere eticheta Secas

”Nobilele noastre vii împodobesc colinele de obârșie a apelor Apoldului, care se varsă în străvechiul râu Secaș. Preluând magia seducătoare a ținutului, profunzimea și corpolența soiurilor, am făurit un vin tipic plaiurilor de poveste, puternic și liniștit, exuberant și echilibrat, o povață pentru cei mai mulți, un dar pentru cunoscători. Acesta este SECAS…”.

Skip to content