USAMV Cluj-Napoca va participa la Noaptea Cercetătorilor Europeni – SCIENCE4FUTURE-II

Universitatea noastră va participa la Noaptea Cercetătorilor Europeni –  SCIENCE4FUTURE-II, eveniment care promovează știința și inovarea și se desfășoară concomintent în 400 de orașe europene, în 30 septembrie 2022.

Deschiderea oficială de la Cluj-Napoca va avea loc în zona Cluj Arena, pe platoul din dreptul Tribunei 2, începând cu ora 14.00.

Evenimentul este parte a celei mai renumite inițiative de popularizare a științei la nivel european, în cadrul căreia copiii de toate vârstele, adolescenții și adulții au oportunitatea de a participa activ la desfășurarea experimentelor științifice, de a comunica cu cercetători și de a face cunoștință cu rezultatele cercetării științifice și modul lor de implementare.

Proiectul SCIENCE4FUTURE-II este finanțat în cadrul programului european HORIZON EUROPE și, în România, se va desfășura în Cluj-Napoca, Iași, Bistrița, Sighetu Marmației și Gheorgheni.

Obiectivul principal al proiectului SCIENCE4FUTURE-II constă în prezentarea rezultatelor și metodelor de cercetare publicului larg, în vederea creșterii gradului de conștientizare a importanței activităților de cercetare, de inovare și de transfer tehnologic, și obținerea recunoașterii publice a cercetătorilor prin înțelegerea impactului activității lor asupra vieții de zi cu zi a populației.

De asemenea, proiectul include și prezentarea activităților, serviciilor și produselor actorilor locali și regionali în vederea creșterii gradului de conștientizare și înțelegere a publicului larg cu privire la importanța procesului de dezvoltare continuă bazat pe cercetare, inovare și transfer tehnologic, obținerea recunoașterii publice a acestor contribuții la calitatea vieții și la sustenabilitatea mediului socio-economic.

Cercetătorii universității noastre și colegii de la Facultatea de Agricultură vă așteaptă cu drag și cu surprize științifice la stand!