Yabdays Jr Cluj 2024, prima ediție, cu peste 100 de studenți la Medicină Veterinară

Peste 100 de studenți la Facultatea de Medicină Veterinară a universității noastre, liniile de studiu română, franceză, engleză, plus studenți prin programul Erasmus, s-au bucurat de prima ediție a Yabdays Jr Cluj 2024, organizată în campus de Yaboumba Junior Cluj-Napoca.

Conferințe, ateliere și părți practice despre medicina sălbatică și zoologică, cu accent pe sănătatea mintală, au fost susținute de speakerii invitați: Dr. Norin Chaï, creatorul Asociației Yaboumba, Dr. Endre Sós, medic veterinar șef al Grădinii Zoologice din Budapesta și Dr. Ovidiu Roșu, fondatorul Fundației Visul Luanei.

Tematica practică în jurul teleanesteziei, a chirurgiei ortopedice la păsări sau a cazurilor clinice la Zoo au fost coordonate Dr. Ioana Ene, Dr. Andrei Tudorache, Dr. Geo Lupu și Dr. Cosmina Dejescu.

Programul Yabdays Jr. a mai inclus un atelier despre meditație, o discuție deschisă despre sănătatea mintală în domeniul veterinar și o conferință susținută de psihologul Csiki Klementina despre gestionarea stresului ca student și medic veterinar.

Coordonatorul Yabdays Jr Cluj 2024 a fost Prof. dr. Mihai Cenariu.

Felicitări tuturor, mult succes și vă așteptăm la ediția a II-a a Yabdays Jr. Cluj!

Skip to content