Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA) 2022 va avea loc în 8 octombrie, în campusul USAMV Cluj-Napoca

Evenimentul care se bucură în fiecare an de prezența a mii de copii, părinți și bunici va avea loc în 8 octombrie, între orele 10.00 – 16.00, în campusul nostru, fiind integrat în calendarul Zilele Clujului.

ZIOA este un eveniment orientat spre comunitate, având ca scop promovarea cunoștintelor și atitudinilor optime față de animale, a interacțiunilor responsabile cu acestea, prevenția abandonului și cruzimii față de animale și a respectului față natură. Ediția ZIOA22 are loc sub umbrela Zilei Mondiale a Animalelor (World Animal Day 2022).

Vă invităm să vă bucurați de lumea animalelor, de jocuri și exerciții demonstrative cu câini și cai, de standuri informaționale și cu obiecte de artizanat, activități de observație, bunătăți pentru cei mici sau vizitele la Complexul Acvaristic și Muzeul de Anatomie al USAMV Cluj-Napoca.

Accesul vizitatorilor în campus este liber, iar prezența animalelor de companie este permisă, dacă acestea au vaccinările la zi și nu manifestă agresivitate față de oameni și animale.

Programul ZIOA22 este următorul:

  • 10:00 – Deschidere oficială
  • 12:00 – Lansarea cărții pentru copii „Alex the Bat and the Town near the Lake”
  • 10:00-13:00 – Jocuri și exerciții sportive cu câini.
  • 13:00-14:00 – Prezentarea unor echipe de oameni și cai.
  • 14:00-15:00 – Exemple de exerciții de dresaj cu câini de lucru.
  • 10:00-16:00 – Standuri informaționale, târgușoare de casă, activități de observație și cunoaștere bazată pe respect a animalelor (albine, fluturi, reptile, câini etc.), promovarea adopției animalelor și deținerii responsabile a animalelor, cunoașterea păsărilor din campusul USAMV Cluj-Napoca.
  • 10:30-15:00 – Vizite ghidate la Acvariul și Muzeul de Anatomie al USAMV Cluj-Napoca (10:30, 11:30, 12:30, 13:30).

 

Participanții la ZIOA22 sunt: Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, Facultatea de Medicină Veterinară, Centrul de Implicare Civică USAMV CN, Vivariul UBB, Muzeul de Zoologie al UBB, asociații și școli care promovează interacțiunile pozitive om-animal – Organizația Studenților pentru Natură, Asociația Descoperă Natura, Animal Society București, Green Cats, iCare, NUCA, Arca lui Noe Cluj, Pet Joy Sports, Paracord for Pets, PetAmprent, Societatea Ornitologică Română Cluj, EraPET SH Târgu-Mureș, Sirius Animal Rescue, Pet Hotel Ham Ham, Școala Specială Transilvania Baciu, Asociația Autism Transilvania, Pet Grooming Salon Kleovet, Asociația CMC Vet Humanitaire, Clubul Ciobănescul Carpatin, Școala de Dresaj Canin Nero și Biroul pentru Protecția Animalelor IPJ Cluj.