Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA), ediția a 23-a, în campusul USAMV Cluj-Napoca

Cea de-a 23-a ediție a unui eveniment consacrat în campusul nostru va avea loc sâmbătă, 7 octombrie 2023, între orele 10.00 – 15.00, în zona clădirii Rectoratului.
Dedicată Zilei mondiale a animalelor, sărbătorită anual în data de 4 octombrie, #ZIOA23 va cuprinde numeroase activități educative:grupuri de discuții despre bunăstarea animalelor și programele de studii în domeniu, standuri educaționale, prezentare oportunități de voluntariat și foster, interacțiuni cu echipe de oameni și câini de terapie, târguri tematice artizanale, activități de observație și cunoaștere a animalelor, promovarea adopției și deținerii responsabile a animalelor, cunoașterea păsărilor din campusul USAMV Cluj-Napoca, consiliere despre dresaj pozitiv și îmbogățire comportamentală etc.

Va putea fi vizitat și Complexul Acvaristic al USAMV Cluj-Napoca, care va găzdui și Atelierul de cunoaștere a insectelor (Muzeul Zoologic al UBB) și Colțul de cunoaștere a reptilelor (Vivariul UBB).

Ediția #ZIOA23 va reuni cadre didactice, cercetători și studenți-voluntari din universitatea noastră (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii; Facultatea de Medicină Veterinară), din cadrul UBB Cluj-Napoca (Vivariul UBB, Muzeul Zoologic UBB, Organizația Studenților pentru Natură), precum și instituții și ONG-uri din domeniul interacțiunilor pozitive om-animal, în mod particular cele deschise spre oferire de voluntariat, oportunități de practică și angajare a viitorilor absolvenți. Program detaliat, pe pagina evenimentului: https://fb.me/e/6Xjyijo1K.

Participanții la #ZIOA23 sunt: Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, Clinica Noi Animale de Companie – Facultatea de Medicină Veterinară, Asociația CMC Vet Humanitaire (USAMV CN), Vivariul UBB, Muzeul de Zoologie al UBB, alături de asociații care promovează interacțiunile pozitive om-animal – Organizația Studenților pentru Natură, Green Cats, iCare, NUCA, Arca lui Noe Cluj, Societatea Ornitologică Română Cluj, Sirius Animal Rescue, Pet Hotel Ham Ham, Asociația Autism Transilvania, Animagus Design, Salon Grooming Kleovet, Asociația ”Iubind Dăruim Ajutor”, Dumbrava lui Patrocle, Dr. Kombu și Biroul pentru Protecția Animalelor IPJ Cluj.

Animalele de companie sunt binevenite la #ZIOA23, dar se solicită deținătorilor să garanteze pentru câini/pisici vaccinările la zi și că nu manifestă comportamente agresive față de oameni și alte animale. Deținătorii animalelor sunt rugați să aibă asupra lor lesă, apă, hrană și elemente de igienizare necesare asigurării confortului animalelor.

World Animal Day este o mișcare socială mondială, celebrată în fiecare an în prima săptămână a lunii octombrie. Misiunea WAD este de a conștientiza importanța acordării de atenție bunăstării și calității vieții animalelor. Toate evenimentele organizate sub umbrela WAD sunt mediatizate internațional pe site-ul https://www.worldanimalday.org.uk/

 

Skip to content