Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca
Fondată în 1869

flag ro | flag en

Acvariu

Acvariul de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară  Cluj este situat pe strada Mănăştur nr 3 şi  a fost înfiinţat în anul 2003 în cadrul facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologii, secţia Piscicultură. 

Sala Acvariu este situată în  subsolul clădirii Rectoratului . Aici se găsesc  14 acvarii cu volume cuprinse între 300-500 litri,  cu peşti exotici din peste 30 de specii din toate regiunile lumii: Piranha, Biocelat, Scalari, Peştele paradis, Moli, Xifo, Caras auriu, Somn indian, Zebra, Guarami, Guppy, Callistus, Flameuss, Cichlasoma, Neoni etc. 

Central, se află un acvariu de peste 20000 de litri, în care se găsesc specii de peşti din bazinele naturale: somn, crap, caras, şalău, ştiucă, biban, plătică etc.

De asemenea, avem şi un terariu cu broaşte ţestoase.

Programul de vizitare al acvariului este:

luni: închis
marţi - vineri: 10-16
sâmbătă-duminică (cu programare, doar pentru grupuri mai mari de 15 persoane): 10-14.

Programările pentru weekend se pot face zilnic, de luni până vineri, de la ora 10 la 16, la telefon 0264-596384, int. 114 sau prin email la următoarea adresă: acvariu@usamvcluj.ro

Pe perioada vacanței universitare (august), Acvariul va fi inchis publicului, cu posibilitatea de a organiza tururi programate. Contact: acvariu@usamvcluj.ro.

Preţul unui bilet este de 3 Ron  pentru adulţi şi 2 Ron pentru  copii, elevi, studenţi şi pensionari.

Vă aşteptăm !!